Soome sauna kasutaja meelespea

Haagisel soome saun on mõeldud kasutamiseks vabas õhus ja tuleb asetada tasasele pinnale. Kui haagis ei asu stabiilsel ja loodis pinnal siis ei pruugi sauna uksed korralikult käima hakata. Asukoha valikul arvesta ka sellega, et pind kannataks suurt raskust ning ahju korsten oleks piisavalt kaugel kõikidest süttivatest konstruktsioonidest.

KASUTAMINE

  1. Täida sauna kerise peal asuv veepaak veega. Vett saab lisada üleval asuva luugi kaudu. Täitke paak ainult puhta veega (mahutab ca 40 liitrit). Ärge täitke paaki ääreni, sest vesi võib hakata üle keema.
  2. Ahju kütmiseks aseta ahju sobiva pikkusega kuivad puud (30 cm), võid kasutada ka süütetablette jms.
  3. Sauna seinal asuva termomeetri abil saad teada, kui soe leiliruumis on. Sauna kütmiseks 70-80 kraadini kulub 45 minutit kuni tund. Leiliruumi suurim lubatud temperatuur on 90 kraadi. Kõrgema temperatuuriga kaasneb sauna üle kütmise oht.
  4. Saunatamise kestel jälgi ka veepaagis olevat vett. Lisage vajadusel jahedat vett. Vältige paagi tühjaks keemist.
  5. Pärast sauna kasutamist võid jäta uksed mõneks ajaks lahti ja sauna tuulduma.

NB! Kui juhtub, et veepaak on tühjaks keenud on selle veega täitmine rangelt keelatud. See võib põhjustada põletushaavu ja kahjustada paaki. Lõpetage sauna kasutamine, oodake kuni paak on jahtunud ja seejärel lisaga uus vesi.  

Sauna süvapuhastuse teostame ise pärast rendiperioodi lõppu.